‟ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА ЗА ВОЗРАСНИ – ЕВРОПСКИ ТРЕНДОВИ ВО МАКЕДОНСКАТА РЕАЛНОСТ‟

НАЕОПМ организираше конференција на европските мрежи Евридика и Епале кои функционираат во рамките на Националната агенција – ‟ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА ЗА ВОЗРАСНИ – ЕВРОПСКИ ТРЕНДОВИ ВО МАКЕДОНСКАТА РЕАЛНОСТ‟ која  се одржа на 10 декември.

На настанот се направи промоција на тематскиот извештај на Евридика за Образование на возрасни: ИЗВЕШТАЈ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА НА ВОЗРАСНИ 2021, кој ќе понуди компаративна анализа на состојбите и трендовите во системите за образование на возрасни во Европа.

На настанот свое излагање за состојбите во образованието на возрасни во Република С. Македонија и улогата на Центарто за образованиена возрасни имаше и г-ѓа Лилјана Лазова вработена во ЈУ Центар за образование на возрасните.

 

петок декември 10th, 2021
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support