Студиска посета во Словенија

Во периодот 16-18 октомври 2018 година, во организација на Центарот за доживотно учење, беше реализирана студиска посета на Словенија на тема „Валидација на неформалното и информалното учење во Словенија – систем, предизвици и добри практики“.

Студиската посета беше организирана за клучните чинители во образованието на возрасните во Македонија, особено инволвираните во валидацијата на неформалното и информалното учење (ВНИУ). Целта на посетата беше запознавање со системот, предизвиците и добрите практики поврзани со ВНИУ во Словенија, како и размена на искуства меѓу претставниците на двете земји.

Домаќин на студиската посета беше Андрагошкиот центар на Република Словенија.

среда ноември 7th, 2018
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support