Студиска посета на актерите за образование на возрасни од Босна и Херцеговина

Во период од 25.09 до 28.09.2018 годни се рализираше студиската посета со гости од Босна и Херцеговина организирана од Центарот за доживотно учење – Скопје и Канцеларијата на ДВВ Интернационал во Босна и Херцеговина.

Целта на посетата е актерите од образованието на возрасни, да се запознаат со системот на образование на возрасни во Македонија. Оваа студиска размена вклучува актери од институции како Министерства за образование, ЈУ Центар за образование на возрасните, средни стручни училишта, верифицирани приватни провајдери кои реализират неформално образование и невладини организации.

ЈУ Центар за образование на возраните-Скопје беше прва институција во која беа причени гостите од БИХ. Воведен говор имаше директорот на Центарот за образиование на восраните г-а Линдита Ќазими а потоа следеа презентации од страна на вработените за: Улогата на Центарот, Процес на верификација на посебни програми за об. на возрасните, Систем за валидација на неформално образование во државата и слично.

Посетата е поддржана од ДВВ Интернационал од Бон СР Германија

понеделник ноември 5th, 2018
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support