SHPALLJE PUBLIKE deri te ofruesit e verifikuar për trajnime

Republika e Maqedonisë së Veriut

  IP Qendra për arsimin e të rriturve

 Në bazë të Planit Operativ të programeve dhe masave aktive të punësimit dhe shërbimeve në tregun e punës për vitin 2022, të miratuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut për masën 3.3 Trajnime për profesionet e kërkuara, IP Qendra për arsimin e të rriturve- Shkup më datë 02.12.2022 publikon

 SHPALLJE PUBLIKE

deri te ofruesit e verifikuar për trajnime

 IP Qendra për arsimin e të rriturve-Shkup publikon shpallje publike  për  zgjedhje të institucioneve të verifikuara për ofrues të trajnimeve  për arsim për të rriturit për realizim të masës 3.3Trajnime për përmbushje të profesioneve të kërkuara në kuadër të Planit Operativ për programe dhe masa aktive për vitin 2022. Në shpalljen publike mund të paraqiten ofrues të verifikuar të trajnimeve që do të realizojnë programet e mëposhtme në qytetet:

 1. Asistent/e i/e personave të moshuar dhe të pafuqishëm – Shkup, Tetovë, Shtip, Manastir, Koçan;
 2. Asistent/e i/e personave të moshuar dhe personave me aftësi të kufizuar – Kërçovë, Dibër, Strugë, Ohër, Prilep, Veles, Radovish, Dellçevë, Kriva Pallankë;
 3. Asistent për kujdesin ndaj personave me sëmundjen e Alchajmer-it – Shkup, Shtip, Prilep, Negotinë;
 4. Asistent për kujdesin ndaj personave me multipleks sklerozë – Shtip, Shkup, Prilep;
 5. Manikir – Strumicë, Shkup, Tetovë, Shtip;
 6. Parukier– Shkup, Kumanovë, Tetovë, Shtip

7.Kozmetist – Shkup, Tetovë, Manastir

 1. Grimer – Shkup, Shtip, Strumicë
 2. Masazhist – Shkup, Tetovë. Shtip
 3. Pastiçier – Shkup, Manastir
 4. Kuzhinier – Shkup
 5. Bukëpjekës – Shkup
 6. Marketues digjital – Shkup
 7. Pastrues oxhaku – Shtip, Strumicë
 8. Zdrukthtar për përpunimin e mobiljeve – Tetovë
 9. Axhustator – Tetovë, Negotinë
 10. Metalotornues- Tetovë, Manastir
 11. Operator/Përdorues i makinave CNC – Tetovë
 12. Saldator– Tetovë, Negotinë
 13. Automekanik – Shkup, Tetovë
 14. Nëpunës në kontabilitet – Shkup, Tetovë, Manastir, Shtip, Kavadar, Kumanovë
 15. Montues i ngrohjes, ftohjes dhe klimatizimit – Shkup
 16. Montues dhe mirëmbajtës i paneleve fotovoltaike – Shtip
 17. Saldator – Shtip
 18. Operator/Përdorues i makinave CNC – Shtip
 19. Diagnostifikues i sistemeve mekatronike – Tetovë
 20. Automekanik – Tetovë
 21. Marketues digjital – Manastir, Kumanovë
 22. Operator për mirëmbajtjen e sistemeve dhe rrjeteve kompjuterike – Manastir
 23. Operator për realizimin e sistemeve dhe rrjeteve kompjuterike – Shtip
 24. Operator i sistemeve dhe rrjeteve kompjuterike – Kumanovë
 25. Paramedik- Ofrues i ndihmës së parë mjekësore – Shtip
 26. Меntor për integrimin në punë – Shkup

Institucionet e interesuara duhet ti plotësojnë kushtet në vijim:

 • Të kenë vendim për verifikim për programin e lartpërmendur nga IP Qendra për arsimin e të rriturve
 • Të kenë vendim për verifikim të institucionit për arsimin e të rriturit nga ana e Ministrisë së arsimit dhe shkencës.

Trajnuesit e interesuar duhet t’i sjellin dokumentet e nevojshme:

 1. Paraqitje për pjesmarrje në masën aktive – e publikuar ne ëeb faqen e IP Qendra për arsimin e të rriturve (www.cov.gov.mk)
 2. Dokument për veprimtari të regjistruar-arsim për të rriturit;
 3. Vërtetim/deklaratë që posedonjë kuadër profesional që do të realizojnë programin;
 4. Vendim për verifikim për program të veçantë për arsimin e të rriturve nga IP Qendra për arsimin e të rriturve
 5. Vendim për verifikim të institucionit për arsimin e të rriturit nga ana e Ministrisë së arsimit dhe shkencës.

Trajnimet do të realizohen nësë do të ketë numër të mjaftueshëm të personave të paraqitur si të papunë në shpalljen publikeiI cili do të paraqitet nga ana e Agjensionit për punësim i Maqedonisë së Veriut.

Trajnuesit e përzgjedhur për realizim të trajnimeve do të marrin shumë prej  24.000,00 denarë për çdo person të trajnuar.Trajnimi do të realizohet në afat prej 3(tre) muaj.

Kërkesa së bashku me dokumentacionin e nevojshëm të dorëzohet më së voni deri më 15.12.2022 deri në arkivin e:

IP Qendra për arsimin e të rriturve –Shkup

rr.Dimitrie Çupovski nr.13

 1000 Shkup

Dokumentet e pakompletuara dhe të dorëzuara pas afatit nuk do të merren parasysh gjatë vendimit.

                                                                        IP Qendra për arsimin e të rriturve –Shkup 

                                                                                    Prijava za provajder_merka   

Friday December 2nd, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support