Përshkrimi I programës

Rezultatet e programës

(Mk) По завршување на програмата учесникот ќе биде способен да го направи следното:
  • ја организира својата работа  ;
  • комуницира со соработниците,применувајќи ги принципите на работна култура ;
  • ги почитува мерките за рационално користење струја, плин , материјал и време;
  • применува прописи за добра производна и добра хигиенска пракса (НАССР);
  • применува прописи за заштита при работа;
  • применува прописи за квалитет на влезните суровини и начин на одржување на истите;
  • разликува технолошки постапки за приготвување на одделни видови готварски производи;
  • приготвува : ладни и топли предјањења,супи ,јадења од месо, риби,прилози и салати;
  • применува режим на чување, складирање, ладење и пакување  на готовите производи;
  • ги сервира,декорира и ги испорачува јадењата во соодветни садови;

Kriteret për hyrje në programë

(Mk) Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 15 години,  и да ги поседува  следните особини: - психофички здрав, - да има наод од  брис  со  дозвола за  работа во угостителски објект.

Kohëzgjatja e programës

Kohëzgjatja e programës Numri I përgjithshëm I orëve Treguar në përqindje
Teori 72 20
Praktikë 252 70
Vlerësim 36 10
Numri I përgjithshëm I orëve 260
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support