Përshkrimi I programës
Rezultatet e programës
(Mk) По завршување на програмата учесникот ќе биде способен да го направи следното:
- ја организира својата работа ;
- комуницира со соработниците,применувајќи ги принципите на работна култура ;
- ги почитува мерките за рационално користење струја, плин , материјал и време;
- применува прописи за добра производна и добра хигиенска пракса (НАССР);
- применува прописи за заштита при работа;
- применува прописи за квалитет на влезните суровини и начин на одржување на истите;
- разликува технолошки постапки за приготвување на одделни видови готварски производи;
- приготвува : ладни и топли предјањења,супи ,јадења од месо, риби,прилози и салати;
- применува режим на чување, складирање, ладење и пакување на готовите производи;
- ги сервира,декорира и ги испорачува јадењата во соодветни садови;
Kriteret për hyrje në programë
(Mk) Учесникот да има завршено најмалку основно образование
Возраст над 15 години, и да ги поседува следните особини:
- психофички здрав,
- да има наод од брис со дозвола за работа во угостителски објект.
Kohëzgjatja e programës
Kohëzgjatja e programës | Numri I përgjithshëm I orëve | Treguar në përqindje |
---|---|---|
Teori | 72 | 20 |
Praktikë | 252 | 70 |
Vlerësim | 36 | 10 |
Numri I përgjithshëm I orëve | 260 |
0 STUDENTS ENROLLED