Përshkrimi I programës

Sorry, the content of this page is available only in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Слушателите учат посложени граматички форми, фрази и вокабулар за понијансирано изразување. Слушаат подолги разговори на англиски и одговараат на прашања поврзани со разговорот. Пишуваат избалансирани текстови, резиме, биографија, писма. Зборуваат за секојдневни и професионални теми.
Бројот на часови е 2 пати по 36 часа во времетрање од 60 мин. во тек на четири месеци за секој степен. На часовите се учи и теорија и практично применување на јазичните форми и фрази.

Rezultatet e programës

(Mk) Слушателите ќе можат да се изразат посуптилно во говор и пишување на теми од секојдневие, за теми од нивен професионален интерес, да водат разговор со аргументи, да разберат вести без поголеми проблеми, да читаат и разберат текстови од  одредена литература.

Kriteret për hyrje në programë

(Mk) Предзнаење за да го следат материјалот за ова ниво.

Kohëzgjatja e programës

Kohëzgjatja e programës Numri I përgjithshëm I orëve Treguar në përqindje
Teori 33 46
Praktikë 33 46
Vlerësim 6 8
Numri I përgjithshëm I orëve 72
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support