Përshkrimi I programës
Rezultatet e programës
(Mk) Учесникот по успешното завршување на програмата ќе може да работи како пекар во пекарска индустрија, или да се самовработи со отварње на пекара за производство на леб, бурек и бели пецива. Учесникот ќе изведува технолошки фази за производство на различни видови на леб, бурек, пити, лиснато тесто и пржено тесто, ќе ги користи машини и уреди за наведените фази, ќе ги одржува апаратите и приборот со кои ќе работи, ќе води грижа за квалитетот на производот и запазување на прописите за хигиена и санитација за работа со прехрамбени производи, ќе ги применува хигиено технички мерки за лична и заштита и заштита на работната средина, ќе користи стручна терминологија, ќе ги познава правата од работен однос и водење на сопствен бизнис, постаојано ќе се усовршува и надградува. По успешно завршување на птограмата ќе се стекне со Сертификат по веривикувана програма од веривикувана Установа за образование на возрасни.
Kriteret për hyrje në programë
(Mk) Завршено основно образование и возраст над 15 години и санитарна книшка
Kohëzgjatja e programës
Kohëzgjatja e programës | Numri I përgjithshëm I orëve | Treguar në përqindje |
---|---|---|
Teori | 60 | 20 |
Praktikë | 210 | 70 |
Vlerësim | 30 | 10 |
Numri I përgjithshëm I orëve | 300 |
0 STUDENTS ENROLLED