Опис на програма

Слушателите учат посложени граматички форми, вокабулар, синоними, слушаат подолги делови на оригинални говорници, пишуваат писма, описи, опис на настан.
Бројот на часови е 36 часа во времетрање од 60 мин. во тек на четири месеци. На часовите се учи и теорија и практично применување на јазичните форми и фрази.

Резултати од програма

Слушателите ќе можат да употребат посложени граматички форми, фрази и зборови за да изразат свое мислење, да учествуваат во разговор на позната тема, да изразат искуства, чувства. Ќе можат да читаат подолги текстови и да дискутираат во врска со нив, да запишуваат белешки додека слушаат говорници.

Критериуми за влез во програмата

Предзнаење за да го следат материјалот за ова ниво.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 15 42
Пракса 15 42
Оценување 6 16
Вкупен број на часови 36
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support