Опис на програма

Се повторуваат претходните граматички форми и се прошируваат со нови и се зголемува фондот на зборови и изрази.
Бројот на часови е 36 часа во времетрање од 60 мин. во времетраење од четири месеци. На часовите се учи и теорија и практично применување на јазичните форми и фрази.

Резултати од програма

Слушателите учат да разберат значење на поедноставени текстови, да го прочитаат, накратко да раскажат нешто од нивниот живот, за својата работа на едноставен начин, да ја разберат суштината на оригинални говорници.

Критериуми за влез во програмата

Доволно предзнаење за следење на ова ниво на програмата.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 15 42
Пракса 15 42
Оценување 6 16
Вкупен број на часови 36
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support