Опис на програма

АДОРА Инженеринг ДООЕЛ експорт – импорт Скопје

+38923093200 072 204 022 proekti@adora.com.mk  info@adora.com.mk Орце Николов – 182А, 1000 Скопје

Програма за Оператор за информациско моделирање на градби (BIM) е дизајнирана програма за обука и поддршка на претпријатијата за воведување на работи во кои се употребуваат нови технологии на работните места, како и воведување на дигитални иновации. Програмата ќе им овозможи на учесниците да се стекнат со алатка за дигитално претставување на градба и нејзините карактеристики во целиот свој животен циклус, како и размена на информации помеѓу софтверски апликации што се користат во градежната индустрија. Во програмата ќе бидат вклучени учесници со професионално искуство со цел да ги подобрат применливите знаења и дигиталните вештини, со посебен фокус на одржливи методи и техники на градење и подобрувањето на енергетската ефикасност во целиот животен циклус на зградите, вклучувајќи го и одржувањето на зградите.

Програмата ќе се реализира преку теоретски часови кои можат да се изведуваат преку онлајн настава или со физичко присуство на учесниците и практични часови преку кои учесниците ќе се стекнат со вештини за примена на софтверот за информациско моделирање на градби. Програмата е развиена врз основа на принципите на обуката за возрасни, со користење на методи и техники кои помагаат за развој на нови знаења и резултатите на постигнувањата на учесниците ќе бидат оценувани во текот на следењето на модулите, по завршувањето на секој модул, како и на крајот од процесот на обука и ќе се базираат на јасни поставени критериуми, кои гарантираат дека учесниците ќе ги стекнат потребните знаења, вештини и ставови. Оценувањето за секој модул ќе се спроведе со комбинација на пишан, устен и практичен дел. Клучно во обуката е активно учество во обуката на сите учесници. Процесот на обука ќе биде адаптиран согласно специфичните потреби на секој учесник во обуката.

Резултати од програма

(English)

Критериуми за влез во програмата

Во Програмата може да земат учество учесници кои ќе се пријават на отворениот повик. Учесниците да имаат знаење во една од следните области: градежништво, архитектура, машинство, електротехника, комуникациски технологии, економија и др. Учесниците мора да ги имаат следните квалификации:
 • Завршено четиригодишно средно стручно образование од областите архитектура и градежништво,
 • Завршено високо образование од областите архитектура и градежништво,
 • Работно познавање и говорење на англиски јазик,
Ориентираност кон доживотно учење и ориентација кон континуирано развивање на своите персонални и деловни способности.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 65 86400
Пракса 135 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 200
0 STUDENTS ENROLLED
  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support