Опис на програма

Со програмата за обука Оператор на CAD/CAM системи во индустријата за облека, учесникот ќе стекне  знаења, вештини и компетенции да  подготвува  алати и машини за компјутерско моделирање и автоматско постилање и кроење   на материјал, да подесув апарати, машини и софтвери за компјутерско моделирање , автоматско постилање и кроење на материјал. Компјутерски  да моделира основен крој согласно  скица, компјутерски да градира кројни делови и да ги вклопува во кројна слика. Правилно  да воведува материјал за автоматско постилање и да управува со автомтска машина за постилање. Да ракува со автоамтска машина за кроење. Врши контрола на квалитет на материјалот за постилање на искроените делови. Да контролира  исправност  на функционирање на автоматските машини за постилање и кроење. Води евиденција и документација во  процес на компјутерско моделирање и автоматско постилање и кроење

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Критериуми за вклучување во програмата Потенцијалниот кандидат треба да има:
  • Завршено најмалку средно образование;
  • Основно познавање и користење на англиски јазик;
Основни  ИТК вештини.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 90 31
Пракса 200 69
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 290
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support