Опис на програма
Резултати од програма
(Mk)
- Програмата има за цел да го оспособи кандидатот да користи опрема за производств на печиво и начинот на користење
- Применување на санитарните норми во производството
- Ги избира основните и помошните суровини што се користат во производството на печиво и нивното влијание во технолошкиот процес
- Меси, обликува, следи ферментација, пече, одредува должина на ферментација и факторите од кои тоа зависи
- Применување на рецептури
- Изработка на:
- квасно печиво
- лиснато тесто
- пржено тесто
- Воочување на грешки, недостатоци и соодветно постапување
Критериуми за влез во програмата
(Mk) Учесниците треба:
- да имаат завршено основно образование
- да бидат државјани на Р. Македонија
- да не бидат помлади од 17 години
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 65 | 33 |
Пракса | 124 | 62 |
Оценување | 11 | 6 |
Вкупен број на часови | 200 |
0 STUDENTS ENROLLED