Опис на програма

Резултати од програма

(Mk)
  • Програмата има за цел да го оспособи кандидатот да користи опрема за производств на печиво и начинот на користење
  • Применување на санитарните норми во производството
  • Ги избира основните и помошните суровини што се користат во производството на печиво и нивното влијание во технолошкиот процес
  • Меси, обликува, следи ферментација, пече, одредува должина на ферментација и факторите од кои тоа зависи
  • Применување на рецептури
  • Изработка на:
  • квасно печиво
  • лиснато тесто
  • пржено тесто
  • Воочување на грешки, недостатоци и соодветно постапување

Критериуми за влез во програмата

(Mk) Учесниците треба:
  • да имаат завршено основно образование
  • да бидат државјани на Р. Македонија
  • да не бидат помлади од 17 години

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 65 33
Пракса 124 62
Оценување 11 6
Вкупен број на часови 200
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support