Опис на програма
Главна цел на програмата е да кандидатите се стекнат со знаења,вештини и бидат оспособени да изработуваат едноставни типови на слатки, кремови и филови. Ќе се оспособат да печат едноставни теста за колачи, обликуваат форми за основа на слатки, подготвуваат едноставни преливи и декорации.
Исто така ќе се стекнат со основни познавања за HACCP стандарди, складирање на суровини, пакување на готови производи, употреба на машини и апарати за изработка на слатки.
Начин на реализација,преку теоретски предавања,практична работа и оценување.
Кандидатите ќе добијат сертификат за ИЗРАБОТУВАЧ НА СЛАТКИ.
Резултати од програма
По завршување на обуката кандидатот ќе биде оспособен да:
- применува општи хигиенски и технички услови за производство на слатки
- користи различни суровини за производство на слатки и колачи
- работи во процес на производство на слатки и колачи
- правилно складира и пакува готов производ
- користи техника(машини ,апарати и алатки) за производство на слатки
- води записи за ”HACCP” систем
Критериуми за влез во програмата
Критериумите за влез во програмата е кандидатите да бидат здравствено и психолошки способни лица со високи критериуми за одржување лична хигиена. Исто така, кандидатите треба да имаат завршено минимум основно образование и да бидат постари од 17 години.
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 62 | 30 |
Пракса | 134 | 65 |
Оценување | 10 | 5 |
Вкупен број на часови | 206 |
0 STUDENTS ENROLLED