Опис на програма

Слушателите ќе учат да читаат, пишуваат, зборуваат и слушаат, односно да разберат англиски текстови и говорници. На почетното ниво ќе се учат основни граматички форми за да може да се употребат во поедноставна комуникација, во секојдневни ситуации. По завршувањето на секоја лекција ќе се тестира тоа што е учено.
Бројот на часови е 36 часа во времетрање од 60 мин. во времетраење од четири месеци. На часовите се учи и теорија и практично применување на јазичните форми и фрази.

Резултати од програма

Слушателот ќе знае да употреби едноставни форми и фрази за да каже нешто за себе, да пополни формулар на англиски, да знае да постави едноставни прашања и да ги разбере во ситуации како во хотел, во ресторан, да прочита и разбере едноставни известувања, да каже колку е часот.

Критериуми за влез во програмата

нема

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 15 42
Пракса 15 42
Оценување 6 16
Вкупен број на часови 36
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support