Опис на програма
Резултати од програма
(Mk) По завршување на програмата учесникот ќе биде способен да:
- ја организира својата работа;
- ги почитува мерките за рационално користење струја, материјал и време;
- применува прописи за добра производна и добра хигиенска пракса (НАССР);
- применува прописи за заштита при работа;
- применува прописи за квалитет на влезните суровини и дозволено дозирање на истите во производот;
- разликува технолошки постапки за приготвување на одделни видови теста;
- замесува, дели, сука, обликува и плете тесто;
- применува режим на печење на печивата;
Критериуми за влез во програмата
(Mk) минимум основно образование и возраст од најмалку 18 години.
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 86400 | 86400 |
Пракса | 86400 | 86400 |
Оценување | 86400 | 86400 |
Вкупен број на часови | 86400 |
0 STUDENTS ENROLLED