Опис на програма
Главна цел на програмата е учесниците да се стекнат со знаења, вештини и компетенции за подготовка и послужување на кафе, подготвено со повеќе техники на разните видови кафе и повеќе начини на послужување на кафето, користење на топли и ладни безалкохолни и алкохолни пијалаци во комбинација со кафето.
Покрај основните работни задачи, учесниците ќе се обучат и како да ја чистат и проверуваат опремата пред и по употреба, како да ги подготвуваат и расчистуваат површините за послужување на кафе, напитоци и пијалaци, да ги применуваат прописите за одржување на хигиена и заштита при работа и да ги почитуваат ХАССАП стандардите, применувајќи мерки за здравје, безбедност и заштита при работа и заштита на животната средина. Исто така, учесниците ќе се обучат и стекнат комуникациски способности за комуникација со корисниците на услугите, љубители на добро кафе, комбинирано кафе, пијалаци и напитоци, приготвени од бариста според утврдени стандарди и норми за приготвување на соодветен угостителски начин. |
Резултати од програма
Критериуми за влез во програмата
(Mk)
Учесникот да има завршено најмалку основно образование
Возраст над 18 години, психофизички здрав и да поседува уреден санитарен преглед
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 24 | |
Пракса | 48 | |
Оценување | 86400 | |
Вкупен број на часови |
0 STUDENTS ENROLLED