Опис на програма

Резултати од програма

(Mk) Кандидатот:
  • ја распознава опремата, приборот и уредите за заварување;
  • користи опрема за заварување;
  • чита техничка документација;
  • врши  подготовка на материјалите за  заварување ;
  • успешно заварува во заштитна атмосфера на аргон со нетоплива електрода, гасно и електролачно рачно;
  • го чува алатот и приборот во исправна состојба;
  • ги контролира заварени споеви;
  • се грижи за животната и работната средина;
  • развива одговорност при работа и интерес за доживотно учење.
  • тимска работа

Критериуми за влез во програмата

(Mk) Завршено минимум основно образование и возраст најмалку од 18 години

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 65 27
Пракса 163 68
Оценување 12 5
Вкупен број на часови 240
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support