Опис на програма
Резултати од програма
(Mk) Кандидатот по завршување на обуката ќе биде оспособен да:
- подготвува суровини за производство на пекарски производи;
- изработува производи од рецептури;
- дозира, меша и обработува тесто;
- евидентира и оценува произведени пекарски продукти;
- ракува и одржува пекарски уреди и машини;
- развива одговорност при работа и интерес за учење.
Критериуми за влез во програмата
(Mk) Завршено основно образование и возраст најмалку од 15 години
Дополнителни услови – лице со оштетен слух
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 75 | 30 |
Пракса | 150 | 60 |
Оценување | 25 | 10 |
Вкупен број на часови | 250 |
0 STUDENTS ENROLLED