Настани

18

Jul'19

Доделување на дипломи за дооформување на средно стручно образование за возрасни во Општините Чаир и Сарај

Денес  на 17.07.2019 во општините Чаир и Сарај успешно заврши проектот за образование на возрасни, финансиран од Центарот за образование …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

10

Jun'19

Меморандум за соработка помеѓу Стопанската комора на Македонија, Центарот за образование на возрасните и Швајцарската организација за образование на возрасни

На 05.06.2019 година директорката на Центарот за образование на возрасните г-а Линдита Ќазими потпиша Меморандум за соработка помеѓу Стопанската комора на …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

09

Jun'19

Студиска посета во Софија,Бугарија

Во рамки на активностите на Националните координатори за спроведување на Европската агенда за образование на возрасните, во периодот ноември 2017 …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

30

May'19

Обуки за обучувачи на советниците за ВНИУ, I фаза

Обуките за обучувачи на советниците за ВНИУ се одржаа во две фази. Првите 5 дена од обуката беа одржани од 13-ти до …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

13

May'19

Конференција за Валидација не претходно знаење – VPL Biennale Berlin 2019

Во рамки на активностите на Националните координатори за спроведување на Европската агенда за образование на возрасните, во периодот ноември 2017 …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

22

Mar'19

КООРДИНАЦИЈА И СОРАБОТКА ОКОЛУ ОСНОВНИТЕ ВЕШТИНИ

Во Хаг, Холандија, на 25 и 26 февруари 2019 година се одржа вториот PLA настан на Националните координатори за спроведување …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

19

Dec'18

Обука за проценувачи во процесот на валидација на неформалното и информалното учење (ВНИУ)

ЈУ Центар за образование на возрасните, со поддршка на Центарот за доживотно учење, организира петдневна обука за проценувачи во процесот …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

12

Dec'18

Проценка на вештини и валидација на нефомалното и информалното учење

Во рамки на активностите на Националните координатори за спроведување на Европската агенда за образование на возрасните и како дел од …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support