Опис на програма
Кандидатите ќе добијат сертификат за изработувач на леб и бели печива. Кандидатите после успешно завршената програма ќе се стекнат со знаења и вештини и ќе бидат оспособени да изработуваат едноставни типови на пецива и лебови. Кандидатот ќе се оспособи да подготвува едноставни теста за пецива, да прави филување на одредени пецива, да обликува форми на едноставни пецива, да прави едноставни форми на лебови од веќе подготвено тесто и да асистира во печење. Исто така кандидатите ќе се стекнат со основни познавања за HACCP стандарди, складирање на суровини, пакување на готови производи, употреба на машини и апарати за изработка на пекарски производи.
Резултати од програма
По завршување на обуката кандидатот ќе биде оспособен да:
- применува хигиенско-технички мерки и мерки за заштита при работа при производството на пекарски производи,
- користи различни суровини за производство на пекарски производи,
- правилно ги применува фазите во процесот нас производство на различни пекарски производи,
- изготвува различни видови на пекарски производи,
- правилно складира и пакува,
- применува мерки предвидени со HACCP контролен систем.
Критериуми за влез во програмата
За влез во програмата е потребно кандидатите да бидат здравствено и психолошки способни, со високи критериуми за одржување лична хигиена. Исто така, кандидатите треба да имаат завршено минимум основно образование и да бидат постари од 17 години.
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 86400 | 86400 |
Пракса | 86400 | 86400 |
Оценување | 86400 | 86400 |
Вкупен број на часови | 86400 |
0 STUDENTS ENROLLED