Опис на програма
Резултати од програма
(Mk) Учесникот по успешното завршување на програмата ќе се оспособи за изведување на работи и работни задачи Подготвувач на слаткарски производи ќе приготвува различни видови теста и маси, ќе пече слатки и печива, ќе приготвува полнила и филови, преливи, глазури и премази, десерти во порции и национални десерти, ќе моделира и изработува производи од шеќер, ќе произведува чоколадни производи, различни видови сладолед, ќе работи во согласност со нормативите и гарантира за квалитетот на работата и услугите и ќе ги познава правата од работен однос и можностите за отварање и водење на сопствен бизнис.
По завршувањето на програмата учесниците полагаат завршен испити се стекнуваат со сертификат.
комуницирање.
Критериуми за влез во програмата
(Mk) Завршено најмалку основно образование и над 15 годишна возраст и санитарна книшка
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 20 | 20 |
Пракса | 266 | 70 |
Оценување | 38 | 10 |
Вкупен број на часови | 380 |
0 STUDENTS ENROLLED