Опис на програма
Резултати од програма
(Mk) Учесникот по успешното завршување на програмата ќе може да работи како пекар во пекарска индустрија, или да се самовработи со отварње на пекара за производство на леб, бурек и бели пецива. Учесникот ќе изведува технолошки фази за производство на различни видови на леб, бурек, пити, лиснато тесто и пржено тесто, ќе ги користи машини и уреди за наведените фази, ќе ги одржува апаратите и приборот со кои ќе работи, ќе води грижа за квалитетот на производот и запазување на прописите за хигиена и санитација за работа со прехрамбени производи, ќе ги применува хигиено технички мерки за лична и заштита и заштита на работната средина, ќе користи стручна терминологија, ќе ги познава правата од работен однос и водење на сопствен бизнис, постаојано ќе се усовршува и надградува. По успешно завршување на птограмата ќе се стекне со Сертификат по веривикувана програма од веривикувана Установа за образование на возрасни.
Критериуми за влез во програмата
(Mk) Завршено основно образование и возраст над 15 години и санитарна книшка
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 60 | 20 |
Пракса | 210 | 70 |
Оценување | 30 | 10 |
Вкупен број на часови | 300 |
0 STUDENTS ENROLLED