Опис на програма
Резултати од програма
(Mk) Учесникот по успешното завршување на програмата ќе се оспособи за изведување на работи и работни задачи Готвач во угостителски објект, ќе комуницира со соработниците, ќе составува листата на јадења и менија за редовни и вонредни оброци, ќе приготвува различни видови ладни и топли предјадења, супи, чорби и потажи, основни сосови и фондови, јадења од месо, риби со прилози ,национални јадења, салати, ќе сервира, декорира и ќе ги испорачува јадењата во соодветни садови, ќе ја води и ја ажурира евиденцијата за работата во кујната, ќе работи во согласност со нормативите и ќе гарантира за квалитетот на работата и услугите, прописите за заштита на работа, да ги познава правата од работен однос.
Критериуми за влез во програмата
(Mk) Завршено најмалку основно образование и над 15 годишна возраст. Санитарна книшка
Времетраење на програмата
Времетраење на програма | Вкупен број на часови | Изразено во проценти |
---|---|---|
Теорија | 64 | 20 |
Пракса | 224 | 70 |
Оценување | 32 | 10 |
Вкупен број на часови | 320 |
1 STUDENTS ENROLLED