Опис на програма

Учесникот ќе:

  • креира и управува со датотеки, користи концептите и начините на архивирање и компресија на податоците;
  • ги осознае хардверските компоненти на компјутерот и нивно поврзување;
  • ја објаснува важноста на компјутерската технологија во современиот начин на живот и работа;
  • ги познава хардверските;
  • ги објаснува поимите за софтвер, оперативен систем, функцијата на оперативниот систем и системот на датотеки;
  • знае да печати документ;
  • употребува интернет и е-пошта при работа и комуникација;
  • ги разликува типовите на злонамерни софтвери и заштита од нив;
  • знае да работи со програма за обработка на текст(Microsoft Word);
  • знае да работи со програма за табеларни пресметувања (Microsoft Excel);

•           знае да работи со програма за презентација Microsoft PowerPoint.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Учесниците во програмата не е потребно да поседуваат претходни знаења, вештини и компетенции од оваа област, но треба да имаат завршено најмалку средно образование.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 18
No instructions found !
Пракса 42
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support